15 maart 2024

Her(r)ijken van visie

Samen Leren Leven

IKC Stella Nova had jarenlang hard gewerkt om een nieuw onderwijsconcept te ontwikkelen. En dat was gelukt! Ouders, team en leerlingen waren tevreden. Het Unit-onderwijs was goed van de grond gekomen en leverde prima resultaten op en het leerlingaantal groeide. Alles was dus op orde en er waren geen grote problemen.

Toch gingen we in schooljaar 2022 met Harry aan de slag voor een visie-traject. Niet om een nieuwe visie te creƫren, maar juist om onze visie te her(r)ijken. Het aantal teamleden en leerlingen was verdubbeld, het was dus tijd om na te denken hoe we toekomstbestendig verder konden bouwen. Harry zette hierbij in op teamvorming en heeft ons laten inzien hoe goed we het met elkaar hebben.

Onder leiding van Harry kwamen mooie gesprekken op gang. Tijdens die gesprekken hebben we ontdekt wat nou echt wezenlijk van belang is voor ons, waar we het allemaal voor doen: wij willen kinderen Samen Leren Leven. Een mooie conclusie, die ons duidelijk richting geeft. En dit alles in vier sessies, door Harry aangestuurd, vol snelheid, eerlijkheid en humor. Precies zoals past bij ons team.

Heleen Ekkelenkamp, Directeur IKC Stella Nova